Ga verder naar de inhoud

PV 24 mei 2024 - Het nieuwe boek 6 van het Burgerlijk Wetboek

24.05.2024 - 14:00
ING - Bondgenotenlaan 31, 3000 Leuven
50

Over de presentatie

Het Burgerlijk Wetboek is al enige tijd aan verandering toe. De laatste jaren treedt dan ook het ene na het andere nieuwe ‘boek’ in werking.

Op 1 februari 2024 werd boek 6, dat handelt over de buitencontractuele aansprakelijkheid, goedgekeurd door de Kamer van volksvertegenwoordigers. Boek 6 zal naar alle verwachtingen in juni worden gepubliceerd en dienvolgens in werking treden op 1 januari 2025.

Het ideale moment aldus om u bij te scholen en alvast voorbereid te zijn. De veranderingen in het Burgerlijk Wetboek zullen ongetwijfeld een impact hebben voor elke advocaat. Zo zal het oude gekende artikel 1382, zal niet langer artikel 1382 zijn.

Mr. Vervoort loodst u tijdens deze vorming graag door alle veranderingen in het buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht. Er zal worden stilgestaan bij de belangrijkste nieuwigheden van boek 6 en de gevolgen ervan.


Over de spreker

Dorien Vervoort is meteen na haar studies aan de KU Leuven aan de slag gegaan als assistent bij de rechtenfaculteit. Onder leiding van prof. Stijns en prof. Samoy, schreef zij heel wat publicaties binnen het aansprakelijkheidsrecht.

Na twee jaar in de academische wereld maakte zij de overstap naar de balie. Sinds 2015 is zij aangesloten aan de Leuvense balie. Sinds 2024 is mr. Vervoort ook advocaat-vennoot bij maxius advocaten, waar zij in 2015 haar baliestage aanvatte.

Dorien Vervoort heeft advocatuur steeds gecombineerd met praktijkassistentschap aan de KU Leuven. Zij doceert dan ook nog steeds de onderwijsgroepen en seminariewerken bij het basisvak verbintenissenrecht in Hasselt.

Het zal u niet verbazen dat het toekomstig buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht dan ook geen geheimen heeft voor haar.

Inschrijven kan via: https://forms.gle/gr7jtFcom5CeecaD8

U zal een certificaat van deelname ontvangen dat u kan indienen bij de OVB via het Privaat Luik voor 2 punten permanente vorming.

Vragen? Mail naar permanentevormingleuven@gmail.com

Andere vormingen

ING - Bondgenotenlaan 31, 3000 Leuven
Tijdens de vorming zal mr. Sobrie een aantal belangrijke procedurele cassatie-arresten van het afgelopen jaar bespreken die relevant zijn voor de dagdagelijkse praktijk.
ING - Bondgenotenlaan 31, 3000 Leuven
Shooting stars, doxing en deepnudes … Recente cyberfenomenen in het licht van materieel en procedureel strafrecht
ING - Bondgenotenlaan 31, 3000 Leuven
Na de eerste succesvolle organisatie op 2 december 2022 organiseert de Raad van de Orde, in samenwerking met de Leuvense familierechtbank, op 2 februari 2024 de tweede editie van de…