Ga verder naar de inhoud

Beter begrip
Betere oplossingen

Balie Leuven verbindt advocaten met rechtzoekenden.
We wijzen de weg naar het juiste advies door het aanreiken van transparante informatie.

eerste advies

Op zoek naar een eerste oriënterend advies?

Heb je een brief ontvangen, moet je verschijnen voor de rechtbank of zit je met een juridische vraag, dan kan je terecht op één van onze locaties voor een kort verkennend gesprek.

pro-deo

Komt u in aanmerking voor een pro-Deoadvocaat?

Indien je in aanmerking komt voor een pro deo-advocaat kan je een aanvraag indienen bij het Bureau voor Juridische Bijstand. De aangestelde advocaat zal je bijstaan in een juridische procedure.

advocaat

Zoekt u een advocaat?

Via deze handige zoekmodule kan je een advocaat in uw regio zoeken, op basis van jouw verwachtingen

Wat doet een advocaat?

De advocaat kan u helpen op vele vlakken. Vooreerst (en het wordt vaak vergeten) kan de advocaat u adviseren. De advocaat helpt u om vooraf de juridische risico’s in te schatten en valkuilen te vermijden.

Het beste probleem is een vermeden probleem! Daarnaast kan de advocaat u begeleiden als u toch met een geschil wordt geconfronteerd. Hij kan in dialoog gaan met uw leverancier, met de overheid, met uw buur, met uw werkgever, …

Kortom, hij is de professioneel die u kan helpen het conflict op te lossen voordat het uit de hand loopt. Tenslotte zijn er situaties waarbij enkel de rechtbank of arbitrage of een andere vorm van geschillenbeslechting de enige optie is. De advocaat is dan opnieuw de meest geschikte persoon om uw belang voor de rechtbank te verdedigen.

Over Balie Leuven

De Orde van advocaten te Leuven, kortweg de balie, is de beroepsvereniging die alle advocaten uit het gerechtelijk arrondissement Leuven verenigt en vertegenwoordigt.